Oprava dalšího nadchodu v Litomyšli omezí řidiče

2. březen 2023 13:25

Potom, co litomyšlská radnice na konci loňského roku zprovoznila novou lávku u polikliniky, začíná teď po krátké pauze přestavba druhého nadchodu, a sice u Smetanova domu. Doprava v místě je mírně omezená, ale čeká ji i úplná uzavírka.

Na nadchodu už začaly přípravné práce, a proto je pro pěší uzavřený. Doprava je v těchto místech také omezená - v obou směrech ze dvou na jeden jízdní pruh, na to upozorňují přechodné dopravní značky i světelné značení. Stavební firma teď bude odstraňovat staré zábradlí lávky.

Od 17. do 19. března dělníci postupně odstraní celou starou mostovku a nahradí ji novou. Na silnici I/35 tak bude úplná uzavírka v úseku od kruhového objezdu u Penny marketu po odbočku k základním školám a městské sportovní hale.

Stávající mostovka je v havarijním stavu

Když prší, protéká přes mostovku voda, a tak ji nahradí nová železobetonová lávka, kterou na místo přivezou a budou pokládat pravděpodobně o nějakém víkendu, ale termín na radnici ještě nedokázali upřesnit.

Tisková mluvčí Anna Doubravová sdělila, že v tu dobu bude opět kompletně uzavřena část silnice I/35. V době ostatních prací to bude stejně jako teď, tedy omezení na jeden jízdní pruh v každém směru. Celý nadchod by měl být kompletně hotový do 31. října.

Nájezdy na stávající podchod nejsou v tak špatném stavu, a tak je město nechá jen opravit, aby vzhledem pasovaly k nové lávce. „Dojde k samotné výměně lávky jako takové přes silnici, ale odborníci zhodnotili stav nájezdů jako poměrně vyhovující, takže tam dojde pouze k rekonstrukci,“ potvrzuje starosta Daniel Brýdl z hnutí Generace89.

Jen o pár set metrů dál je nová lávka u polikliniky, kterou radnice otevřela koncem loňského roku. V relativně krátké době se tak Litomyšl dočká přestavby obou betonových nadchodů nad silnicí I/35.

Spustit audio

Související