Papriky plněné fazolemi

Suroviny: 150 g fazolí sterilovaných, 500 ml vývaru (masový bujón), 3 papriky (červené), 3 žluté papriky, 250 g uvařených brambor, sůl, pepř, 2 mrkve, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 100 g sýra eidamu (strouhaného), 2 lžíce strouhanky, 100 ml bílého vína, parmezán (strouhaný)

Postup:
Nejprve přichystáme papriky na naplnění. Omyjeme je, odřízneme z nich vršky, odstraníme semeníky a vnitřek vzniklých paprikových kalíšků osolíme a opepříme.
Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Cibuli i česnek oloupeme, omyjeme a jemně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm opečeme. Po chvíli přidáme mrkev, mírně podlijeme a podusíme. Fazole slijeme, vejce romícháme, přidáme do nich fazole, podušenou mrkev na cibuli, vařené a rozmačkané brambory a strouhanku. Směs promícháme, osolíme a opepříme.
Vzniklou směsí naplníme papriky, naskládáme je do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, podlijeme vínem a vývarem, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme péct do trouby předehřáté na 210 °C. Pečeme asi půl hodiny až 80 minut.

Vaříme s Habadějem v sobotu 17. listopadu 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.