Pardubice opraví zničené lavičky a vrátí do Tyršových sadů houpací sítě

23. červen 2023 08:13

Na sociálních sítích se nedávno objevilo několik fotografií z pardubicích Tyršových sadů. Autor upozorňoval na poškozené lavičky a některé chybějící prvky v herní části. Reportérka Drahomíra Bačkorová se na místo zašla podívat a zjistila, že o drobných poškozeních radnice obvodu ví a připravuje jejich nápravu.

Betonovou promenádu v parku lemují dřevěné lavičky, z některých jsou olámaná prkna. „Bohužel je to dřevěný prvek a po zimě je to vždycky vidět. Vyžaduje to vždycky nějaký zásah,“ popisuje starosta prvního městského obvodu Filip Šťastný (ANO).

Tyršovy sady od rekonstrukce každoročně prochází revizí. Podle tajemnice obvodu Gabriely Křížkové park průběžně opravují: „Park má podle pana architekta působit přírodním dojmem, proto je z přírodních materiálů, proto jsou prvky z akátového dřeva, na kterém už je vidět, že stárne. Ale samozřejmě se to snažíme udržovat v provozuschopném a bezpečném stavu.“

Pracovníci služeb města upravují zeleň v Tyršových sadech v Pardubicích

V péči o park se městský obvod dělí se Službami města Pardubic. „Úklid je na službách, probíhá stejně jako odvoz odpadků každý den,“ řekla Křížková a přiznává, že obvod uvažuje o tom, že by úklid vzal na sebe a zintenzivnil ho.

Sítě budou

V herní části Tyršových sadů už delší dobu chybí oblíbené houpací sítě. „Sítě byly prodřené, protože se na nich nehoupaly jenom děti, ale hlavně dospělí. Je to relax park, takže to nejsou houpací sítě, ale lehátka,“ dodala tajemnice městského obvodu.

Sítě budou podle starosty nové, jedna stojí 50 tisíc korun, v parku budou tři a městský obvod je chce do parku nainstalovat během letošního roku.

Spustit audio

Související