Pardubice připravují rekonstrukci nadjezdu u nemocnice a propojení s rychlodráhou

28. leden 2019 11:05

Pardubice připravují rekonstrukci nadjezdu u nemocnice a jeho dopravní spojení s ulicí kpt. Jaroše, takzvanou rychlodráhou, která leží pod ním.

Umožnilo by to propojit části města, které se nyní musí komplikovaně objíždět. Oprava nadjezdu má k uskutečnění blíž, nájezdy jsou ve stadiu plánů. ČTK to řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO).

„Oprava nadjezdu je naprosto reálná, na ní se pracuje a projektuje se. Stavět by se mělo v roce 2020,“ uvedla Dvořáčková. Práce bude nutno sladit s rekonstrukcí železničního uzlu Pardubice, kterou budou provázet výluky na koridoru, během nichž bude možné nadjezd opravovat. Náklady se předběžně odhadují na 50 milionů korun, město chce na stavbu získat státní dotaci.

Most u Pardubické nemocnice v Kyjevské ulici

Nadjezd vznikl v roce 1964. Studie počítá s jeho opravou, vznikne na něm i kruhová křižovatka. Ta by umožnila sjet do nemocnice i do protějšího areálu bývalé Tesly. Na nadjezd povedou rovněž rampy z rychlodráhy. Nájezdy jsou ale zatím ve stadiu plánů, prvotní odhady mluví o nákladech 170 milionů korun, peníze by se měly najít ve Státním fondu dopravní infrastruktury.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související