Pardubice: reforma armády se dotkne provozu letiště

15. listopad 2002

Pardubický kraj nejvíce pocítí reformu armády zrušením vojenské části letiště. Civilnímu provozu totiž po odchodu vojáků výrazně narostou náklady - 100 procentním vlastníkem společnosti EBA, která civilní část provozuje je přitom město Pardubice. Hejman Roman Línek dnes uvedl, že další dopady na kraj nejsou ve srovnání s ostatními kraji tak velké...

"Pokud dám stranou problematiku útlumu vojenské letecké základny tady v Pardubicích, tak to ostatní nejsou špatné zprávy, protože v kraji zůstávají dvě posádky, které budou mít nad 500 lidí. V Pardubicích a v Chrudimi a je to sto kontingentů třiceti posádek. Docela slušné číslo na velikost kraje. I ta tradice chrudimského sboru SFOR tady zůstala v kontinuitě. Brigáda logistické podpory v Pardubicích je tou druhou a pak je tady asi šest dislokačních míst, které například zajišťují pokračování výuky v Moravské Třebové na střední vojenské škole. Jsou tady lokality jako je Mladkov, Těchonín, Lázně Bohdaneč nebo uvažovaný multisklad Dašice."

letiště pardubice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.