Pardubice zahájily letní přípravu, trenéry jsou Hynek a Lubina

9. květen 2011

Pardubičtí hokejisté dnes zahájili letní přípravu na novou sezonu. V pozici trenérů ji vedou Pavel Hynek a Ladislav Lubina. Klub nevylučuje, že další trenér ještě přijde.

Nakonec tedy Pardubice zahájily letní přípravu v původně stanovený termín, i když se minulý týden hovořilo o tom, že její začátek bude mít zpoždění. Dnes na fotbalový trávník přilehlého stadionu vyběhl nekompletní tým.

V roli trenérů jsou u pardubického týmu Pavel Hynek, který tu působil už vloni v roli asistenta Josefa Jandače a na východ Čech se vrací Ladislav Lubina. Vedení klubu nevylučuje, že složení trenérského týmu ještě není kompletní. Za atletickou a fyzickou přípravu bude zodpovědný Miroslav Nosek, který bude s týmem po celý rok.

Letní příprava je nepopulární, leč nutná a uvědomují si to všechny týmy v extralize. Je tedy naprosto běžné, že jí věnují zvýšenou pozornost a že na ni angažují speciální trenéry. Dost často bylo na týmech znát, že pokud neměly dobrou fyzičku, projevilo se to v závěru dlouhé sezony a takový tým často v play-off vyhořel.

Na led by měli jít pardubičtí hokejisté 25. července. Oproti loňské přípravě je tu jedna zajímavá změna - v přípravě poměří hokejisté Pardubic síly s evropskými celky.

autor: gut
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.