Pardubické aquacentrum čistí a opravuje bazény. Do 10. září je zavřeno

30. srpen 2023 12:52

Do bazénů pardubického aquacentra místo plavců nastoupili údržbáři, plavčíci a uklízečky. Těsně před začátkem školního roku je totiž nutné vodu vypustit, opravit poškozené části, všechno pořádně vydezinfikovat a pak napustit znovu čistou vodu. Protože už v září začnou tréninky sportovních klubů i plavecká výuka školáků a do té doby musí být uklizeno.

Reportérka Drahomíra Bačkorová zjistila, že do práce se zapojili všichni pracovníci plaveckého areálu. „Když se podíváme do skokanského bazénu, tak probíhá čištění a desinfekce celého bazénu,“ říká technický náměstek Radek Musil. Na dně je nutné opravit vypadanou mozaiku. „Bohužel mozaika není přímo vhodná pro obkládání bazénů, takže dochází k degradaci a postupnému vypadávání částí po celém dně.“

Dno skokanského bazénu vyžaduje důkladné vyčištění

Mozaika je bolest

Během našeho natáčení parta dělníků vyndává špatnou mozaiku a přilepuje nové kostičky. „Těch mozaik je opravdu velké množství a je to taková každoroční naše bolest v tomto rekreačním bazénu. Chystá se tady generální oprava, kde budeme muset, až se seženou nějaké peníze, kompletně celé dno opravit,“ plánuje ředitel Jiří Vysoudil.

Současná odstávka trvá 14 dní. Víc času pracovníci na vyčištění všech bazénů, opravy a úklid šaten nemají. „Dělá se kompletní údržba toho, co se nestihne po celou dobu provozu za celý rok. Každý den jedeme na plné obrátky, abychom to za 14 dní stihli zase dát do kupy,“ popisuje Vysoudil.

Na 50metrovém bazénu se z plavčíků stali údržbáři. Při natáčení zrovna drhnuli křesílka, stoly, židle. „Opravují se bazény, kachličky a čistíme všechno – okna, dlažbu, podlahu, aby to bylo připraveno,“ popsal Filip Moravec. Technická odstávka Aquacentra Pardubice by měla skončit 10. září.

Pracovníci vyměňují uvolněné části mozaiky na dně bazénu v aquazóně pardubického aquacentra
Spustit audio

Související