Pardubické dostihové závodiště mění název, město se stalo titulárním partnerem

24. červenec 2019

Město Pardubice se stane titulárním partnerem dostihového závodiště, s čímž je spojené i sponzorství. Letos mu dá 250 tisíc korun (bez DPH).

Holding Agrofert na letošní rok se sportovištěm neprodloužil reklamní smlouvu, čímž přišlo o část příjmů, uvedl mluvčí radnice Radim Jelínek.

Závodiště se dřív jmenovalo Agrofert park. Změnou titulárního partnera získává stabilní název Pardubické závodiště, které podle dnešního rozhodnutí radních bez možnosti různých výkladů jednoznačně vypovídá o jeho aktivitách, uvedl mluvčí.

„Jedině tak lze budovat dobré nahlížení odborné i laické veřejnosti na areál a jeho aktivity. Zabrání se tak situaci, kdy potenciálním komerčním partnerům dostihů a dostihových dnů včetně Velké pardubické vadí komerční značka v názvu areálu a nechtějí tak s ním spojit svoje jméno prostřednictvím sponzorování dostihů,“ řekl Jelínek.

Pardubické na tři roky

„Už teď, na třetí kvalifikaci, ponese závodiště nový název,“ uvedl náměstek primátora Petr Kvaš. Změna názvu podle něj vydrží nejméně tři roky. „Pro letošní rok a následující tři roky je sepsána dohoda s dostihovým spolkem. Samozřejmě v budoucnu, kdyby přišel silný sponzor a měl pocit, že chce jak název dostihu, tak závodiště spojit dohromady, tak se o tom dá hovořit.“

Čtěte takéDotace pro Velkou pardubickou nesmí jít na odměny pro vítěze. Vláda akci podpoří pěti miliony

Titulární partnerství bude spočívat především v uvádění názvu Pardubické závodiště s logem partnera na všech propagačních materiálech a ve všech mediálních prezentacích, na vstupenkách, opatří se jím vstup do areálu i další vstupy. „V letošním roce, jelikož je smlouva uzavírána v polovině sezony, zaplatí titulární partner 250 tisíc korun bez DPH,“ řekl Jelínek.

Město hledalo jiného titulárního partnera, ale nenašlo. Loni také Dostihovému spolku, který provozuje závodiště, vypověděla po 25 letech sponzorskou spolupráci s pořádáním Velké pardubické Česká pojišťovna. Letos mu vypomohl stát s tím, že městu dá pět milionů korun na pořádání akce. Jednorázová státní podpora pokryje rozdíl mezi vybraným vstupným a dotací pro jezdce.

Více než polovinu akcií Dostihového spolku drží Pardubice, většími akcionáři jsou ještě Richard Benýšek a Jan Kafka.

autor: Drahomíra Bačkorová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související