Pardubické letiště překročilo v prosinci hlukovou normu

28. leden 2003

Hygienici udělili pardubickému letišti pokutu za nadměrný hluk. Překročení normy prokázaly přístroje vloni v prosinci a krajská hygienická stanice nyní vede s provozovatelem letiště správní řízení o uložení pokuty. Českému rozhlasu to potrvdil krajský hygienik Antonín Vykydal

"Krajská hygienická stanice v Pardubicích na základě upozornění občanů provedla kontrolní měření hluku letiště a to zcela v náhodný termín. Protože měření prokázalo překročení ekvivalentních hladin hluku pro denní dobu, bylo následně zahájeno správní řízení a byla rozhodnutím uložena pokuta. Rozhodnutí nenabylo právní moci. Ta výše pokuty je spíše na dolní hranici sazby, kde je limit až dva miliony korun, tak v těchto částkách se nepohybujeme vzhledem k tomu, že překročení bylo poprvé prokázáno a nebylo extrémní, bylo asi tak o 3,5 decibelu."

letiště pardubice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.