Pardubické vinobraní začalo
V restauraci Alfredo na pardubické Třídě Míru začalo Pardubické vinobraní. Ředitel restaurace Jiří Bodlák řekl, že během celého podzimu si zde návštěvníci mohou vychutnat nejen různé moravské delikatesy, ale především lahodná červená i bílá vína, nalévaná ze džbánků.
"Vína z Mikulova nabízíme vedle Turgau, Valtické zelené, Frankovku a Svatovavřinecké a speciality k vínu. Nabízíme takovou klasiku bramborák přes celý taliř za lidovou cenu, protože je to vlastně lidová tradice, kterou obnuvujeme, děláme ji v Pardubicích již podruhé."
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Proč vyšetřovala inspekce údajné vyhrožování v nemocnici IKEM? ‚Mám na to právo,‘ tvrdí žalobce
-
‚Sebestřednost, šlendrián.‘ Kursk Putinovi nemohli odpustit, teď už mu to nepřipomínají, říká expert
-
Rektoři na odměnách dostávají většinou kolem tří set tisíc. Některé vysoké školy ale vyplácejí i milion
-
Londýnské letiště Heathrow bude celý pátek zavřené. Dopravu ochromil požár rozvodny