Pardubický dopravní podnik kvůli covidu přechází na prázdninový jízdní řád

14. říjen 2020 13:25

Autobusy a trolejbusy budou v Pardubicích od pondělí jezdit podle prázdninového rozpisu. Dopravní podnik tak reaguje na vládní nařízení a vývoj epidemiologické situace.

„V reakci na vládní nařízení bude od pondělí 19.10.2020 až do odvolání městská hromadná doprava v Pardubicích organizována dle prázdninových jízdních řádů,“ uvedl dopravní podnik v tiskové zprávě.

Prostřední platí

Pro odjezdy spojů ze zastávek tak bude v pracovní dny platit prostřední - žlutý - sloupec. Jízdní řád pro soboty, neděle a svátky zůstává beze změny.

V Pardubicích bude hromadná doprava jezdit kvůli koronaviru podle prázdninového jízdního řádu

Linky 29 a také 910, účelová linka pro potřeby Školy Svítání, pak nebudou dočasně v provozu vůbec.

Změny se týkají všech linek vyjma 90, 98 a 99, které jsou provozovány v jiném režimu, a linek 3/33, zde je vedení konkrétního spoje určeno příslušnou písmennou legendou.

Změna i u Českých drah

Počet spojů v Pardubickém kraji omezí i České dráhy. Od pondělí 19. října do neděle 1. listopadu tak bude po regionálních tratích jezdit asi o desetinu méně vlaků. Je to hlavně proto, že se  kvůli koronavirovým opatřením opět výrazně snížil počet cestujících. Podle dopravce klesly tržby o 40 procent. Náměstek hejtmana Michal Kortyš z ODS ale dodal, že linkové autobusy budou jezdit bez omezení.

autor: Honza Ptáček | zdroj: Dopravní podnik města Pardubic
Spustit audio

Související