V Multiscanu v Pardubicích má devět lidí koronavirus

21. září 2020 10:15

V soukromém zařízení Multiscan, které v Pardubicích poskytuje péči onkologickým pacientům, byla potvrzena nákaza koronavirem. Infikováno bylo devět lidí, z toho tři lékaři, uvedl hejtman Martin Netolický (ČSSD) na Facebooku.

Na testy šla jedna zaměstnankyně, která byla pozitivní. Následné testování odhalilo dalších osm nakažených. Provoz centra omezený není, dodal hejtman.

Čtěte také

V nemocnicích Pardubického kraje v současnosti onemocněním covid-19 žádný z lékařů netrpí, pět jich je v karanténě. V předchozích měsících se nemoc mezi zdravotníky ojediněle vyskytla, u dalších byla nutná karanténní opatření, řekla ČTK mluvčí společnosti Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

Situace ale nevyžadovala omezení péče na některém oddělení, jako tomu bylo na jaře, kdy se kvůli nákaze 22 zdravotníků a osmi pacientů muselo uzavřít kardiologické oddělení Pardubické nemocnice. Zčásti se otevřelo zhruba po deseti dnech.

Za víkend v Pardubickém kraji přibylo 104 nových případů nákazy koronavirem. Počet aktuálně nemocných v neděli dosáhl 1027, nejvíce jich bylo na Pardubicku, celkem 421.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související