Pátek: Život bez partnera

3. březen 2017

Žijete celý život v harmonickém vztahu s partnerem (partnerkou) nebo jste zažili situaci, kdy jste po letech společného života zůstali sami? Jak jste si s novou situací dokázali poradit? Zvykli jste si? Samota vám vyhovuje nebo vám partner chybí? Nahradila vám partnera rodina, případně přátelé? Jak jste na tom?

Na tom, být singl, není nic špatného. Řada lidí se pro to dobrovolně rozhodne a jsou bez partnera šťastní. Pokud ale patříte k těm, kteří by svůj status „singl“ už dlouho rádi vyměnili za ten „ve vztahu“, nebojte se tento krok učinit ani ve středním věku.

Mnoho lidí má ze samoty strach. Někdy nás tento strach může dohnat k neuváženým krokům, např. k tomu, že si vybereme někoho jen proto, abychom nebyli sami, ale dotyčný není pro nás tím pravým. Jak to máte vy?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.