Pizza z listového těsta podle pekaře a cukráře Josefa Maršálka

Největší audioportál na českém internetu

Pravá italská pizza Margherita | Foto: Jana Myslivečková, Český rozhlas

V pondělním Apetýtu zveme k dobrým kuchařským radám českého pekaře a cukráře a také porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka. Dnes začneme radami na domácí listové těsto.  

Listové těsto neobsahuje žádný cukr, takže se z něj dá udělat i slaná dobrota. Pokud se díky dobrým radám Josefa Maršálka pustíte do domácího listového těsta, nebo zvolíte kupovanou variantu, která se ovšem chuťově nedá srovnávat, zkuste z něj udělat rychlou domácí pizzu. 

Postup:

  1. Na plát listového těsta naskládejte doslova to, co lednička dá – šunku, sýr, kukuřici, cibulku. Záleží na vaší chuti a fantazii.
  2. Předtím nezapomeňte těsto potřít rajčatovou omáčkou.
  3. Šup s tím do trouby a rychlý oběd nebo večeře je na stole a určitě ji ocení nejen děti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.