Pobavte se při talkshow Na větvi s Halinou. Hosty jsou Yvetta Blanarovičová a Václav Šanda

15. listopad 2021

Na větvi s Halinou je zábavná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů. Tentokrát do sálu Spa resortu Tree of Life v Lázních Bělohrad zavítala zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovičová a filmový a divadelní herec Václav Šanda. (repríza z roku 2016)

Zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovičová se narodila v Bojnici a studovala státní konzervatoř ve slovenské Žilině a poté Státní konzervatoř v Praze.

Filmovou kariéru odstartovala ve filmu Prázdniny v roce 1974. Poté následovaly další filmové a televizní role. Asi největším přelomem v její kariéře byl film Zdeňka Trošky O princezně Jasněnce a létajícím švci, za kterou získala v roce 1988 cenu za nejlepší herecký výkon.

Čtěte také

Objevila se také v další filmové pohádce Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna 1 i 2, kde ztvárnila roli čertíka. Za tuto roli byla nominována na Českého lva a za tutéž roli obdržela v roce 1994 cenu za nejlepší herecký výkon. Za své herecké výkony byla oceněna nejen na českých, ale i na zahraničních festivalech.

Objevila se také v mnoha divadelních rolích, např. jako Kitty v Anně Karenině, Elisa Doulittle v My fair Lady, Eržika ve hře Nikolaj Šohaj loupežník, Lidunka ve Fidlovačce.

Yvetta Blanarovičová si také zahrála ve velice úspěšném televizním seriálu Pojišťovna štěstí.

Kromě herectví se také věnuje dabingu, je autorkou mnoha benefičních koncertů a založila také Nadační fond Fantazie a občanské sdružení La Sophia.

Koncert Yvetty Blanarovičové

Herec Václav Šanda absolvoval herectví na DAMU. Od roku 2012 byl v angažmá v Městském divadle Mladá Boleslav, hostoval v Café Teatru a v Divadle Palace. Během studií na DAMU začal hostovat v Činoherním klubu a v roce 2016 se stal jeho členem.

V roce 2010 natočil hlavní mužskou roli Štěpána v pohádce Zdeňka Trošky Čertova nevěsta. Dále jste ho mohli vidět v mnoha dalších televizních a filmových rolích.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související