Policie kvůli ledovce a nehodám uzavřela silnici I/2 mezi Přeloučí a Pardubicemi

28. leden 2019 07:20

Na mnoha místech Pardubického kraje dnes ráno a dopoledne komplikovala provoz ledovka. Velké problémy byly na silnici I/2 z Přelouče do Pardubic. Za obcí Valy tam kvůli ledovce bouralo několik aut a pokračuje odklízení nehod.

Policie silnici I/2 mezi Přeloučí a Starými Čívicemi od brzkého rána řeší několik dopravních nehod a přibližně v 7:15 silnici v úseku Přelouč - Valy obousměrně uzavřela a vyzývá řidiče k maximální opatrnosti. Řidiči hlásili z místa až hodinové zpoždění. Policie silnici krátce před 10. hodinou opět otevřela.

Klouže i silnice I/37 z Nasavrk směrem na Trhovou Kamenici. U Makova na Svitavsku se na ledu srazila čtyři osobní auta. Řidiči by měli být opatrní také v Železných horách a na Chrudimsku.

Problémy na Svitavsku

Problémy jsou i na silnici I/43 u Březové nad Svitavou, kde v kopci ve směru na Svitavy ráno uvízlo několik kamionů. Úsek byl pro osobní auta s opatrností kyvadlově průjezdný. Podobná situace byla i o několik kilometrů dál u Hradce nad Svitavou. I/43 byla dokonce na výjezdu ze Svitav směrem na Brno uzavřená pro veškerou dopravu.

Pro nákladní auta byla ráno a dopoledne uzavřená silnice I/34 na úrovni Pomezí na Svitavsku, policie dopravu odkláněla na Litomyšl.

Komplikace se nevyhnuly ani Hřebečskému tunelu (I/35), ten byl dopoledne průjezdný jen ve směru na Moravskou Třebovou, v opačném směru byl uzavřen.

Hasiči museli vyprošťovat kamion mezi Třebovicemi a Českou Třebovou
autoři: Josef Kopecký , pta
Spustit audio

Související