Policie vyvrací poplašnou zprávu o pobodané dívce v Pardubicích

30. červenec 2018 13:00

Nejen po sociálních sítích se šíří informace o tom, že v Tyršových sadech v Pardubicích byla během noci na dnešek pobodána mladá dívka skupinou cizinců. Pardubická policie tuto zprávu dementuje.

Podle policejní mluvčí Markéty Janovské je pravda, že na linku 158 policie ve 22:45 přijala oznámení o jakémsi napadení dívky skupinou cizinců. Operační důstojník proto hned na místo poslal dostupné policejní hlídky, které se spojily s oznamovatelem. Ten ale řekl, že informaci o napadení má zprostředkovanou.

„Snědí muži přepadávají ve Chvaleticích dívky.“ Policie vyvrací poplašnou zprávu

Facebookem se šíří hoax o mužích přepadávajících dívky v Chvaleticích

Po Chvaleticích se v tomto týdnu šířila poplašná zpráva o mužích tmavé pleti, kteří prý přepadávají hlavně blondýnky. Na sociálních sítích ji sdílely stovky lidí. Státní i městská policie okamžitě vydali prohlášení, že se nic takového ve městě neděje. Dnes proto strážníci zvou místní na veřejnou debatu, aby je uklidnili.

Na místě se k hlídce přihlásila dívka, která uvedla, že informaci slyšela od své kamarádky. Policisté proto kontaktovali i jí. Poslední z uváděných dívek sdělila, že „slyšela“, že záchranná služba převážela do nemocnice pobodanou dívku.

Policisté podle mluvčí kontaktovali záchrannou službu, nemocnici, prohledali Tyršovy sady a okolí, vytěžili občany, kteří se v parku celý večer nacházeli, avšak žádné protiprávní jednání a žádnou pobodanou ani jinak zraněnou osobu zde nenašli.

autor: pta | zdroj: Policie ČR
Spustit audio