Policii se přes rok nedaří identifikovat utonulou ženu z Pardubic, o pomoc žádá zubaře

17. únor 2018 16:40

Na konci loňského února našli policisté v Labi u pardubických zdymadel utonulou ženu, která ve vodě byla pravděpodobně dva až tři týdny. Totožnost ženy však i přes snahu kriminalistů zůstává neznámá. Proto se v sobotu obrátili na odbornou veřejnost z řad dentistů a laborantů, zda by podle rentgenového snímku chrupu nepoznali svůj zákrok, který v minulosti prováděli.

Žena totiž podle oficiální zprávy o svůj chrup pečovala a mohla také navštěvovat zubní hygieničku. Za upravené zuby zaplatila až 30 tisíc korun – nejde proto o někoho ze sociálně slabé vrstvy.

Odborný popis jejího chrupu popsaný stomatologem pardubické krajské nemocnice byl již v dubnu publikován na internetových serverech určených pro stomatology. Bohužel bez výsledku.

viewimage_1_180217-153310_pla.jpg

Žena měřila okolo 172 centimetrů, vážila 90 kilogramů a její věk je odhadován na 35-48 let. Jedno obočí měla tetované, kratší vlasy hnědé barvy, na sobě měla černé sako a sukni.

Pitva potvrdila, že na jejím těle nebyly stopy násilí či cizího zavinění, proto bylo za příčinu smrti stanoveno utonutí. Do vody mohla žena nešťastnou náhodou spadnout či úmyslně skočit.

autor: Daniel Platil
Spustit audio