Projekt Občanského informačního centra v Moravské Třebové

29. leden 2003

Na projekt Občanského informačního centra, který připravují v těchto dnech v Moravské Třebové, přispívá i ministerstvo zahraničních věcí Nizozemského království. Důvodem je skutečnost, že ho moravskotřebovská radnice připravuje ve spolupráci s experty z partnerského holandského města Vlaardingen (vlárdingen). Ti jsou v těchto dnech u nás a připravují závěrečnou část projektu. Jak tvrdí jeho koordinátor Miroslav Netolický, město využilo k realizaci záměru reformy naší státní správy....

"Společně s našimi holandskými partnery jsme se pokusili všechny služby, které jsou občanům poskytovány. Od vyřizování občanských průkazů, pasů atd... až po jednoduché stavební řízení. Koncentrovat do jednoho bodu tak, aby nemuseli obíhat jednotlivé kanceláře a jednotlivé úředníky. Dneska je situace taková, že člověk pokud si potřebuje něco na úřadě vyřídit, tak si musí sám najít příslušnou kancelář a sám příslušného úředníka, který ty věci s ním vyřídí. Naše představa je taková, že nebudeme služby poskytovat takto roztříštěně, ale že budou v jednom bodě, v nově rekonstruovaném prostoru, na ulici Olomoucké. To znamená občan přijde do Občanského informačního centra, tam mu bude dána rada jak postupovat v jeho záležitosti a bude přímo v tom centru obsloužen."

Moravská Třebová
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.