Rada města Pardubic schválila stavbu tisícovky nových bytů u Chrudimky

14. květen 2020 10:10

Mezi ulicí S. K. Neumanna a Chrudimkou v Pardubicích nejspíš vznikne do deseti let přes 1000 bytů. Developer BlackBird Real Estate získal podporu městských radních, kteří schválili územní studii.

Developer tak může zahájit proces povolování stavby. „Po získání všech potřebných povolení bychom rádi v druhé polovině příštího roku zahájili výstavbu první etapy projektu v jeho západní části u třídy S. K. Neumanna,“ řekl generální ředitel firmy Jan Kotaška.

Území blízko přírodního parku Červeňák dřív vlastnila armáda, do roku 1994 tam byla základna železničního pluku. Je tam stále množství vojenských staveb. Brownfield má výměru 250 000 metrů čtverečních.

Území, na kterém chce developer stavět, navazuje na staré skladištní budovy

Školky, hřiště, zeleň

V územní si město klade podmínky, jak by lokalita měla vypadat. Důraz klade na občanskou vybavenost, například mateřské školy, parkovací místa nebo domov pro seniory. Studie počítá se 73 000 metry čtverečními zeleně, požaduje 22 000 metrů čtverečních pro sport a rekreaci. Studie vyčleňuje i nebytové prostory pro občanskou vybavenost v rozsahu až 70 000 metrů čtverečních.

„Projekt je díky své etapizaci velmi variabilní a v průběhu jeho realizace můžeme s konkrétními částmi využitými pro občanskou vybavenost reagovat na budoucí demografický vývoj,“ řekl Kotaška. BlackBird Real Estate je nový podnikatelský subjekt na trhu s realitami. Stoprocentním vlastníkem společnosti je společnost JT Capital českého podnikatele Jiřího Trávníčka.

zdroj: ČTK

Související