Radní chtějí prosadit změnu ve zdaňování

8. říjen 2004

Radní Pardubického kraje chtějí prosadit změnu zdaňování příspěvkových organizací kraje. Ty jsou totiž při placení daní v nevýhodě vůči organizacím státním - pokud nedojde k legislativní změně, je pardubický kraj připraven transformovat některá svá zařízeí na akciové společnosti - více k tomu vicehejtman Michal Rabas.

"Zdaňování oraganizací, které jsou majetkem krajů, probíhá jiným způsobem než zdaňování organizací majetku státu. Tento problém se prohlubuje zejména v oblasti zdravotnictví a v oblasti silničních správ. Musím říci, že se naše organizace dostávají do problému, kdy jejich zdaňování je výrazně jiné než u státních organizací a to v tom smyslu, že jejich hlavní činnost, to znamená - zdravotnictví, starání se o pacienty a nebo sprácovství silnic, je zdaňováno, jako by to byla zisková činnost, to se nám nelíbí."

Sanitář u lůžka nemocného
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.