Rekord středeční akce: řidič u Skutče jel v obci skoro devadesátkou

4. duben 2019 18:58

Speed marathon v Pardubickém kraji měl celkem 32 stanovišť. Na dopravně-bezpečnostní akci se podílejí řidiči a obyvatelé měst a obcí.

Právě řidiči a čtenáři webového portálu Bezpecnecesty.cz totiž přes internet vybrali místa, na kterých policejní hlídky rychlost kontrolovaly.

V našem kraji byli policisté na celkem 32 stanovištích. Jejich pozornosti neunikla nejen rychlost jízdy, ale i technický stav vozidel a dodržování ostatních předpisů. 

Jaké jsou výsledky v Pardubickém kraji v číslech? 

Policejní hlídky zkontrolovaly 297 vozidel a zjistily 126 přestupků. Přestože šlo o v médiích avizovanou akci, 105 řidičů jelo rychleji, než mělo.

92 z nich policisté dali pokutu na místě, 13 spěchajících bude řešit správní orgán. Rekordmanem v obci na Skutečsku byl řidič jedoucí rychlostí 89 km/h. U Opočínku, kde je povolená devadesátka, jel další řidič rychlostí 131 km/h.

Jaké byly další prohřešky?

Jeden z řidičů byl přistižený za volantem po předchozí konzumaci alkoholu, stejné číslo je ve středeční statistice zapsáno u užití omamné a psychotropní látky a u 5 vozidel nebyl vyhovující technický stav.

Interaktivní mapa: Klikněte pro podrobnosti. Zobrazte, nebo skryjte jednotlivé okresy.

autor: nov | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související