Robert Jašków hraje Michaela Kocába

11. červen 2019

Populární herec Robert Jašków chtěl mít velkou rodinu, ale o dalších příbuzných se překvapivě dozvěděl až v pozdějším věku. Dokonce se dostal do kuriózní situace, kdy stál nad pohřební urnou se svým jménem. Ta však patřila jeho nevlastnímu bratrovi. Tak trochu jiná rodina je i námětem divadelní hry Pohřeb až zítra, kde hraje Jašków roli otce. Autorkou hry je Natálie Kocábová.

V čem bylo těžké zahrát roli inspirovanou Michaelem Kocábem? „To není tak úplně, že bych hrál Michaela Kocába. Je to příběh, který napsala Natálka Kocábová a jejímž předobrazem je její rodina. Ona v něm nešetřila nikoho, ani sebe ne,“ vysvětluje Robert Jašków.

Pro herce známého z mnoha televizních seriálů byla vždy velmi důležitá rodina, chtěl ji mít velkou a s manželkou Petrou mají tři děti – Kubu, Marjánku a Honzíka. Robert se o ně velmi rád stará a už teď se těší na prázdniny, kdy s nimi vyrazí za dobrodružstvím ve velkém obytném voze. Přesto se až ve svých třiceti sedmi letech dozvěděl, že má ještě další, a to hodně rozvětvenou, část rodiny v Polsku. Dokonce měl bratra, který se jmenoval stejně: „Já jsem zjistil až někdy v roce 2006, že mám v Polsku dva bratry a dvě sestry, kteří se sami přihlásili přes e-mail, protože se objevily nějaké nesrovnalosti v pozůstalosti po otci, který zemřel.“

Zajímá vás, co pro Roberta Jaškówa znamená výzva hrát v seriálu a jakých lidí v divadle i v seriálu si váží a proč? Poslechněte si záznam rozhovoru. Uslyšíte také, jak vzpomíná na roli kriminalisty Dana Chládka v seriálech Expozitura a Atentát.

 

 

 

Spustit audio