Salát ze sterilovaného zelí s vejci. Pochoutka na chlebíčky nebo k dobrému pečivu
Základem salátu je sterilované zelí. Je velice chutný a pikantní. Kdo chce, může použít vařených vajec víc, kdo má raději v salátu více majonézy, může si ji přidat.
- 1 sklenice sterilovaného zelí v kořeněném nálevu (720ml)
- 1 cibule
- 4 natvrdo vařená vejce (možno i více)
- 150 g měkké uzeniny (šunka, šunkový nebo gothajský salám)
- 100 g majonézy
- 4 vrchovaté PL kysané smetany
- mletý pepř, sůl
Zelí necháme důkladně okapat, pak ho překrájíme na menší kousky a přendáme do mísy. Přidáme nakrájená vejce, uzeninu a cibuli, promícháme a nakonec vmícháme majonézu smíchanou se smetanou. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Salát necháme několik hodin v chladu proležet.
Salát podáváme s pečivem nebo ho použijeme k přípravě obložených chlebíčků.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.