SDH Živanice a Stadion cup 27.6.2010

27. červen 2010

Nedělním rozhlasovým Posvícením Filipa Novotného bude vonět benzín. Zavedeme posluchače do Živanic na Pardubicku, kde jsou dvě aktivní organizace. Dobrovolní hasiči a členové motorkářského Šrot teamu. Spojili svoje síly dohromady a na 3. Červenec připravují druhý ročník závodu mopedů v rámci Stadion Cupu 2010. Jezdci na Stadionech zamíří při závodě na terénní trať do Neradu. Na této akci uvidíte vložený závod originálů, ukázku upravených aut, výstavu silničních motocyklů a hlavně závod mopedů na zajímavé trati. A rozhlasové Posvícení u toho nebude chybět.

Pár minut po desáté hodině dopolední tu máme první část rozhlasového Posvícení. A do jaké vesnice, vísky, obce nebo městečka se rozjeli naši posvícenští redaktoři? To si teď můžete v klidu poslechnout.

Odbylo pravé poledne a dnes podruhé tu máme rozhlasové Posvícení. S Filipem Novotným nás čeká návštěva Živanic na Pardubicku a svezeme se na Stadionu. Tedy myslím tím supersportovní motocykl, nebo si snad myslíte že jsem se pomátl (a) a že by se na Stadionu, který má konstrukční rychlost něco kolem čtyřiceti kilometrů v hodině dalo závodit.... Inu, přesvědčte se sami....

Dnes naposled se s rozhlasovým Posvícením a Filipem Novotným vydáme do Živanic na Pardubicku. A držte si klobouky pojedeme z ostra, však bude řeč o silných motocyklech a hasičské technice....

autor: FIN
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.