Servis od 16. do 23. dubna 2009

16. duben 2009

Pozveme vás na jazzový festival do Poličky, hip-hopovou První ligu a koncerty Horkýže Slíže, Mihály Borbély Quartetu a Volantu.

V Poličce v Tylově domě a Divadelním klubu běží od středy do soboty 13. ročník festivalu Polička Jazz. Hlavní program proběhne v pátek - kdy se představí Yvonne Sanchez, wrgha POWU orchestra a Pavel Jakub Ryba s kapelou The Fish Men a v sobotu, kdy jsou na programu Yellow Sisters, La Parada, Elizabeth Lohninger Quartet a Ruchadze Band - Amsterdam Beyond. Více informací o tomto podařeném festivalu najdete na www.jazz.policka.org.

Další festival proběhne v pátek v L klubu, kde se bude konat další ročník hip hopového mejdanu první liga. Představí se Indy a Wich, Ryes a Vladimir 518 společně s Hugo Toxxxem a Djem Mikem Trafikem. S Vladimirem zde natočíme rozhovor, uslyšíte ho za týden.

Pojďme do Divadla 29, kde ve středu proběhne happening, na kterém vystoupí tři místní mladé kapely Matthew's Workshop, Double Bubble a Funktomass. O den později devětadvacítka hostí Mihály Borbély Quartet, inovativní maďarský jazzový kvartet.

V pardubickém Doli klubu pokřtí dnes - tedy ve čtvrtek Luboš Beňa a Matěj Ptaszek svoje nové album Beňa a Ptaszek v kriminále. V pátek proběhne v Doli finále soutěže Hudební liga města Pardubic.

Do českotřebovského Modrého trpaslíka vyražte na koncert Lemury, tedy herečky Lenky Vychodilové, členky Divadla Sklep. Tak trochu recitál, tak trochu kabaret plný parodie a sarkasmu. V sobotu tamtéž zahrají ostré party E.O.S., Censorshit a Dissection Corpse.

O ostré muzice to bude v havlíčkobrodském Effectu v pátek, kam si pozvali kapely DEBUSTROL, Aggressive Tyrants, D.O.P., Antheom, Projekt-X, Extreme, D.A.D., Aluminium. V sobotu bude místní podium patřit kapelám Medvěd 009 a Imodium.

Do Kotelny v Litomyšli si pozvali slovenskou punkrockovou klasiku Horkýže Slíže, které v pátek doprovodí Lety Mimo.

V pardubickém Žlutém psovi v sobotu pokřtí svoje nové album pardubická punková stálice Volant. Objeví se celá řada hostů - Levák Bob, Punk Floid, Totální nasazení, E!E a V.P.R. Moderuje Savec z legendárního Visacího zámku. V některém z příštích Neonů čekejte důkladné představení desky Hogo Pogo.

A na konec pardubická Ponorka, kde v sobotu proběhne akce s kapelami Kodex, Tatra 111 a Velvet Revolver Revival.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.