Sídlo úřadu práce v Pardubicích se začne stavět až v roce 2019

24. prosinec 2017 14:32

Nové sídlo úřadu práce v Pardubicích se začne stavět namísto příštího roku zřejmě až v roce 2019. Projekt má stavební povolení, výstavbu ale zdržely spory s projekční firmou.

Kvůli tomu propadly přislíbené evropské dotace ve výši zhruba 200 milionů korun. Je také nutné přepracovat původní projektovou dokumentaci, neboť úřad práce má v současnosti trochu jiné úkoly, než když se dělal původní projekt, řekl ČTK ředitel krajské pobočky úřadu práce Petr Klimpl. Celkové náklady výstavby odhaduje na 300 milionů korun, zaplatí je stát.


"Předpokládáme, že změna stavebního povolení bude schválena v březnu a v druhém pololetí budeme vyhlašovat výběrové řízení na dodavatele. Na jaře 2019 by se mělo začít stavět," uvedl Klimpl. Nový úřad práce by se měl otevřít v průběhu roku 2020.
Administrativní objekt vyroste v areálu bývalých Masarykových kasáren.

Na místě bývalé Prokopky v Pardubicích vznikne nové sídlo ČSOB Pojišťovny

V areálu Prokopky zbývá už jen několik budov

V opuštěném areálu bývalé továrny mlýnských strojů, tzv. Prokopky v Pardubicích vyroste nové sídlo ČSOB Pojišťovny. Ta už pozemky koupila a definitivně tak rozhodla, že centrála zůstane v Pardubicích. Stávající objekt na Masarykově náměstí opustí přibližně do pěti let a nabídne ho k prodeji.

Původně zde měly stát dvě budovy propojené krčkem, jedna pro úředníky, druhá pro vzdělávací středisko. To nyní není potřebné, neboť podobná zařízení už vznikla jinde v České republice. "Druhý objekt přeprojektujeme také na kancelářské potřeby, protože jsme převzali výplatu sociálních dávek od obcí," dodal Klimpl.

Úřad práce nyní působí v Pardubicích na několika místech, často si kanceláře pronajímá. Po dokončení nového zázemí nájemní prostory opustí. Hlavní sídlo v ulici Boženy Kunětické Vikové získá policie.

zdroj: ČTK
Spustit audio