Silnici I/35 od tunelu Hřebeč do Moravské Třebové bude kvůli opravě celé prázdniny uzavřená

6. červenec 2024 06:22

Řidiče, kteří pojedou po silnici I/35 přes Moravskou Třebovou, čekají většinu letních prázdnin dopravní komplikace. Kvůli opravě vozovky bude frekventovaná komunikace mezi tunelem Hřebeč a městem od 8. července do 30. srpna částečně nebo úplně uzavřená.

Objížďky cestu výrazně prodlouží. „Připravuje se plošná oprava vozovky. Bude se provádět po polovinách, vždy v jednom směru, kde bude doprava odkloněna, pak se strany vystřídají,“ řekl ČTK místostarosta Václav Dokoupil (KDU-ČSL).

Kamiony: plus 35 kilometrů

Kamiony budou mít objízdné trasy zcela mimo město, osobní auta budou jezdit přes místní část Moravské Třebové Boršov. Cesta z křižovatky u Svitav do Moravské Třebové se pro kamiony prodlouží z 36 na 71 kilometrů a bude trvat místo 26 minut 67 minut, protože budou muset jezdit přes Lanškroun, Štíty, Zábřeh a Mohelnici a vracet se do Moravské Třebové od východu.

Osobním autům se trasa protáhne na 42 kilometrů a zabere 42 minut, což je trojnásobek současné doby, objížďka povede jen přes Lanškroun. Během léta bude silnice I/35 mezi tunelem a Moravskou Třebovou deset dní zcela uzavřená. Přesný termín zatím radnice nezná, bude o něm veřejnost včas informovat, řekla mluvčí Moravské Třebové Lucie Krčmářová.

autoři: pta , PAV | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio

Související