Sklizeň zelí je v plném proudu, v Křimicích jde na odbyt hlavně krouhané
20. listopad 2024 19:25

Lidé mají zájem o krouhané zelí, které si doma mohou sami naložit. Poslechněte si víc
Hlávkové zelí je už tradiční součástí české kuchyně. Momentálně je v plném proudu jeho sklizeň. Jak se vlastně zelí zpracovává a jak velký je třeba sud na šlapání zelí?
Pěstování hlávkového zelí a výroba zelných produktů je už neodmyslitelně spjatá s plzeňskými Křimicemi. Právě tam teď mají hodně práce s letošní sklizní. Podle farmářů je prý zatím průměrná. Lidé mají zájem o kysané zelí a na podzim jde pak nejvíc na odbyt krouhané zelí, které si doma mohou lidé sami naložit – jak prozradil Petr Forejt z místní rodinné zelárny.
Konec zelné sezóny připadá většinou na konec listopadu. Letos nicméně v Zelárně Forejt plánují sklidit zelí do poloviny prosince.
Nejposlouchanější
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Pražský psychiatr u trestního soudu. Zodpovídá se ze sexuálního nátlaku na pacientku, byla po traumatu
-
Čeští politici prodlužují krize až o dva roky. Reagují regresivní změnou daní, říká sociolog Prokop
-
Lídři Arménie a Ázerbajdžánu podepsali mírovou dohodu. Za zprostředkování poděkovali Trumpovi
-
Získat zpátky Donbas nebo Krym se jeví nedosažitelné. Ukrajina už ani nedoufá, tvrdí expert