Sklizeň zelí je v plném proudu, v Křimicích jde na odbyt hlavně krouhané
20. listopad 2024 19:25

Lidé mají zájem o krouhané zelí, které si doma mohou sami naložit. Poslechněte si víc
Hlávkové zelí je už tradiční součástí české kuchyně. Momentálně je v plném proudu jeho sklizeň. Jak se vlastně zelí zpracovává a jak velký je třeba sud na šlapání zelí?
Pěstování hlávkového zelí a výroba zelných produktů je už neodmyslitelně spjatá s plzeňskými Křimicemi. Právě tam teď mají hodně práce s letošní sklizní. Podle farmářů je prý zatím průměrná. Lidé mají zájem o kysané zelí a na podzim jde pak nejvíc na odbyt krouhané zelí, které si doma mohou lidé sami naložit – jak prozradil Petr Forejt z místní rodinné zelárny.
Konec zelné sezóny připadá většinou na konec listopadu. Letos nicméně v Zelárně Forejt plánují sklidit zelí do poloviny prosince.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Izrael zaútočil na Írán. Nočním Teheránem zazněly exploze
-
Jiřikovský chtěl od státu potvrzení, že jsou bitcoiny v pořádku. Teď se musí bát o život, míní Týc
-
Čeští fotbalisté na favorita nestačili, první zápas skupiny na Euru do 21 let s Anglií prohráli 1:3
-
Evropa bezemisní zdroje potřebuje. Každé zdržení ohrožuje naši ekonomickou bezpečnost, míní Síkela