Skuteč připravuje opravu zimního stadionu

13. leden 2018 09:00

Skuteč na Chrudimsku v březnu podá na Státní fond životního prostředí žádost o dotaci, aby mohlo zmodernizovat zimní stadion.

Opravy chystá přes prázdniny, případně je odloží na příští rok. ČTK to řekl starosta Pavel Bezděk (Nezávislí pro město a okolí).

"Pokud bychom věděli, že nám dotaci poskytnou, práce bychom udělali přes léto, když je stadion zavřený. Uvidíme, jak budou vycházet termíny, není možné nechat v sezoně zimák zavřený," řekl Bezděk.

Rozpočet s opravou zatím nepočítá

Město již schválilo rozpočet, investice do zimního stadionu v něm zatím není. Změnu rozpočtu zastupitelé případně schválí během roku. Náklady se budou pohybovat mezi 25 až 30 miliony korun.

Městská policie v Proseči na Chrudimsku končí

Auto Městské policie Skuteč

Před čtyřmi roky se tři sousední města na Chrudimsku - Skuteč, Luže a Proseč - dohodla na založení společné policie. Snažila se tak vyřešit problémy s častými drobnými krádežemi, vandalismem nebo výtržnostmi.

"Podmínky jsou 25 procent dotace a zbytek zvýhodněná půjčka s úrokem, tuším 0,45 procenta se splatnostní na nějakých devět nebo deset let," řekl Bezděk.

Stadion vznikl v 70. letech. Zásadnějších oprav se dosud nedočkal. Město chce vyměnit chladicí systém a zmenšit kluziště.

Plocha měří 30 krát 60 metrů, délka a šířka se zmenší o dva metry, což je současný velikostní standard. Tím zároveň sníží náklady na provoz ledové plochy.

zdroj: ČTK
Spustit audio