Sobotní Noční linka: Kdo se u vás na vesnici, v obci nebo městě, snaží o společenský život?

16. únor 2019

Kdo se stará o spolkový život ve vaší obci, vesnici, městě? Nejste to zrovna vy? Jaké jsou tam u vás spolky, organizace a co pro lidi dělají? Jste členy některého z nich? Co vám to přináší? Jaké společenské akce pořádáte a při jakých příležitostech se setkáváte? Máte rádi společnost a zábavu? Organizujete plesy, masopusty a jiné akce? Scházíte se při společenských událostech nebo i mimo ně? 

Snad v každé obci, městě je nějaký ten spolek,který se stará o veřejný kulturní, sportovní a společenský život. Jsou to většinou dobrovolníci a nadšenci, kteří organizují různé akce, pro to, aby se lidé scházeli, aby se něco dělo a nezapomínalo se na veřejný život.

Zorganizovat takové akce přitom není nic jednoduchého po finanční ani pořadatelské stránce. Lidé,kteří se do toho přesto pouští si zaslouží obdiv. Možná jste také členy některého spolku, organizace a snažíte se udržet tam u vás společenský život. Odměnou je vám radost lidí a chuť setkávat se a sdílet společné zážitky?

O setkávání a vůbec společenském životě u vás, v Noční lince s moderátorem Karlem Sladkým. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.