Svitavy jednaly o dodávce tepla

14. leden 2004

Vedení Svitav dnes jednalo se společností TEDOM Třebíč o ceně za dodávky tepla. To dodává zmíněná firma do svitavských domácností na základě provozování tepelného hospodářství v městě. Podle místostarosty Miroslava Větra se dohodli, že zatím se výše záloh, které letos platí obyvatelé už na příští rok, nemění. Ovlivnit cenu tepla může ale případné navýšení poplatků za další energie.

"Vedení města se bude snažit, aby případné navýšení ceny tepla bylo odvislé pouze od toho, jakým způsobem se změnila cena energií, to znamená plynu a elektřiny a budeme se snažit, aby výpočet nové ceny tepla pro tento rok byl samozřejmě v souladu se stávající smlouvou o provozování, kterou máme, a domnívám se, že v každém případě v příštím roce ti občané, kteří bydlí v revitalizovaných domech, by měli zaplatit za teplo méně."

topení plynem
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.