Teplo bude pravidelně až od středy

18. listopad 2002

Nepravidelné dodávky tepla potrvají v Pardubicích a Chrudimi minimálně do středy. Již během víkendu ale začala i díky vyšším venkovním teplotám v mnoha domácnostech téci teplá voda - mluvčí Elektráren Opatovice Pavel Hypius podotkl, že hlavně lidé zásobovaní z teplárny v Synthésii si užívali teplé vody bez problémů

"V té části města a v Chrudimi, kde je zásobování teplem z Teplárny Pardubice stále platí směnný provoz i když i dodávka teplé užitkové vody byla, jako nezaručená, o víkendu zajištěna. Neplatí ovšem stoprocentně. I v Pardubicích jsou místa, kam teplá voda z technických důvodů dorazit nemohla - třeba Benešovo náměstí na sídlišti Višňovka. Já si myslím, že během dneška a zítřka by se situace neměla dramaticky změnit. Všichni čekáme na to až bude v Opatovicích zapálen kotel číslo šest, který bude tím prvním kotlem jenž by měl být uveden do provozu."

opatovice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.