Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Kuchařka světelného designu nebo hlinecké běžecké trasy

22. leden 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Plňte zábavné úkoly nebo se vzdělávejte s poličským muzeem, poslechněte si o divadelním světě nebo poznejte okolí Hlinska na běžkách.

Výstavu Poselství harmonie od Lenky Jílkové teď najdete na Facebookových stránkách KD Holice. Až do příštího čtvrtka si tak můžete prohlédnout mandaly a abstrakce malované na hedvábí. Podívejte se, jak vypadá Něha a láska, Květinová romance nebo právě Poselství harmonie.

Od divadelní historie po tvorbu loutek

Poličské muzeum radí, jak přežít lockdown a nezbláznit se. Na jejich webových stránkách budou postupně přibývat zábavné tipy na aktivity, při kterých se vy i vaše děti vzděláte, zahýbete a budete i tvořit. Už teď můžete zjistit, jaké byly časy bez televize a počítače, a zkusit napsat divadelní hru. Mezi jednotlivými úkoly si vyberou starší i ti nejmenší členové domácnosti.

Do světa divadel

Komu chybí divadlo, možná ocení Antré od Volného sdružení východočeských divadelníků. V tomto rozhovoru si můžete poslechnout některou z divadelních osobností. Na Facebooku nebo Youtube Volného sdružení najdete každý čtvrtek nový díl. Zatím je ke zhlédnutí Antré s Alexandrem Gregarem, Honzou Sklenářem a Markétou Adamovou.

Na Facebookové stránce Volného sdružení najdete také online workshop s názvem Kuchařka světelného designu. Ve dvaceti minutách se tak dozvíte, jaká světla se v divadlech používají a jak fungují.

Kam na běžky

Na běžky se vydejte do Hlinska. Jsou tam nově značené upravované běžecké stopy. Startovním místem je Klub klasického lyžování na Ratajích. Poté si stačí vybrat jednu z tras dlouhých od tří do patnácti kilometrů. Přesný popis tras najdete na stránkách www.hlinsko.cz.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.