Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Radůza v Chrudimi nebo Žamberská pouť

2. září 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte se podívat na různá vystoupení festivalu Choltický deštník, zúčastněte se komentované prohlídky historického jádra Litomyšle nebo zajděte na Pohádku perníkovou, šípkovou a červenou v podání Týbrďo divadla.

V Brandýse nad Orlicí můžete navštívit Brandýské mámení. Na tomto multižánrovém festivalu uvidíte různá divadelní a hudební představení. V pátek od 18 do 21 hodin a v sobotu od 9 do 21 hodin se můžete těšit třeba na vystoupení skupiny Květy nebo Tomáš Kočko & Orchestr.

Divadlo a hudba pod jedním deštníkem

V sobotu bude další ročník festivalu Choltický deštník. Od 13 hodin tak v areálu choltického zámku uvidíte dětské divadelní představení Mikulášovy patálie a zahraje kapela Pískomil se vrací. Od 20 hodin se pak můžete těšit na divadelní hru Záskok v podání choltických ochotníků.

Pohádka perníková, šípková a červená

Týbrďo divadlo chystá na víkend hned několik představení. Na Pohádku perníkovou, šípkovou a červenou se můžete přijít podívat v sobotu ve 14:30 do Pohádkové zahrady v Pardubicích. Stejné vystoupení pak budou hrát v sobotu od 16 hodin v Sezemicích a v neděli od 15:30 v pardubické kavárně Laputa.

Smetanův dům i Klášterní zahrady

Tento víkend máte poslední možnost zúčastnit se komentované prohlídky historického jádra Litomyšle. Vycházka je naplánovaná na sobotu a sraz je v 11 hodin před informačním centrem na Smetanově náměstí. Prohlídka města zabere zhruba 80 minut.

Žamberská pouť

V Žamberku bude v sobotu i v neděli pouť. Na Masarykově náměstí tak najdete nejrůznější atrakce, střelnice i stánky s občerstvením. V sobotu od 16:30 bude navíc v kapli svaté Rozálie mše svatá. V neděli se pak od 9:30 můžete přijít podívat na bohoslužbu do kostela svatého Václava.

Chrudimské dožínky

V Chrudimi patří první zářijový víkend folklornímu festivalu v Klášterních zahradách. V pátek večer vystoupí zpěvačka Radůza, v sobotu dopoledne projde krojovaný průvod městem a program zakončený večerní veselicí je naplánovaný i na celý den.

Jak vypadá Nasavrcká paleta?

Už jen do příští neděle můžete navštívit výstavu Nasavrcká paleta, která je ve výstavních prostorách zámku Nasavrky. Uvidíte na ní obrazy umělce Jaroslava Korečka. Výstava je přístupná každý den kromě pondělí od 9 do 12 hodin a poté od 13 do 17 hodin.

Spustit audio

Související