Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Slavnosti perníku v Pardubicích, Laco Déczi v Poběžovicích

4. květen 2023 08:00

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Poslechněte si koncerty dechových kapel v Trstěnici, navštivte multikulturní program v Pardubicích nebo zajděte na výstavu motocyklů do Poběžovic.

Na přehlídku dechových hudeb můžete vyrazit v sobotu do Trstěnice u Litomyšle. V přírodním areálu za školou budou vystupovat kapely Libkovanka a Žadovjáci. Program začne ve 13 hodin a skončí zhruba v 17 hodin. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do Kulturního domu v Čisté u Litomyšle.

Železniční výstava

Od soboty až do pondělí můžete navštívit výstavu Pardubická mašinka. V pardubickém Domu kultury Dukla vždy od 9 hodin uvidíte železniční modely a kolejiště modelářských klubů z celé republiky. Nebude chybět ani jízda na parkové železnici nebo zahradní kolejiště.

Rock i klasika ve Skutči

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč bude mít dva poslední koncerty. V sobotu můžete zajít na zimní stadion, kde od 20 hodin vystoupí skupina Symphonic Rock Show. Závěrečný koncert pak bude v neděli od 16 hodin v Kulturním klubu Skuteč, kde zahraje orchestr Komorní filharmonie Pardubice.

Poznejte jiné kultury

Tento týden začal Multikulturní týden v Pardubicích. Až do 12. května tak můžete navštívit různé přednášky, workshopy a koncerty se zahraniční tematikou. Na víkend je navíc naplánovaný celodenní program na Hvězdárně barona Artura Krause. Podrobnosti najdete na stránkách www.multikulturnityden.cz.

O šatnících venkovanů

Komentovaná prohlídka výstavy Jaké odění, takové uctění je naplánovaná na neděli. V sálech pardubického zámku se tak od 14 hodin seznámíte se šatníkem východočeských venkovanů. Výstavou bude provázet etnograf Jan Kuča.

Motorky, auta i trumpetista

Nedělní odpoledne můžete strávit na motokrosovém závodišti v Poběžovicích u Holic. Od 14 hodin tam bude výstava historických motocyklů, těžké techniky a dalších vozů. Od 17 hodin pak vystoupí trumpetista Laco Déczi.

Slavnosti perníku

Slavnosti perníku budou v pondělí na pardubickém zámku. Od 10 do 18 hodin se můžete těšit na perníkový jarmark, tvůrčí dílny pro děti, ukázky zdobení a ochutnávku perníku. Kromě toho jsou připravená pohádková a taneční vystoupení nebo soutěž v pojídání perníku.

Spustit audio

Související