Tipy na víkend v Pardubickém kraji: svatební veletrh i cvičení s hasiči

29. leden 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zacvičte si podle pardubických hasičů, soutěžte, hádejte a poznávejte s muzeem v Ústí nad Orlicí nebo se podívejte, jak vypadaly první telefony.

Po celý víkend můžete navštívit svatební veletrh. V sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 15 hodin můžete sledovat přehlídku svatebních šatů i šperků. Zúčastníte se ohnivé show nebo ukázky svatebního hudebního představení.

V programu najdete také rady psychologa k předmanželské přípravě nebo nejnovější trendy ve svatebních dortech. Akci navštívíte online na webových nebo facebookových stránkách Svatebního veletrhu Pardubice.

Hýbej se s hasiči

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje začal na Youtube přidávat videa s tipy na cvičení. Poslechněte si praktické rady, jak se udržet v kondici. Cviky jsou ideální pro děti i dospělé a každý si je může přizpůsobit podle vlastních možností. Obzvlášť, pokud pracujete z domu, trochu pohybu vám jistě prospěje.

Kvízy, hádanky, poznávačky

Na Facebooku orlickoústeckého muzea se můžete stále zapojovat do nejrůznějších aktivit. Každý víkend tam zveřejňují víkendový muzejní kvíz, ve kterém můžete soutěžit o ceny. Každý čtvrtek pak budete hádat, k čemu slouží zajímavý předmět na fotce. Dále můžete hledat rozdíly mezi fotkami a poznávat nové architektonické památky.

O prvních telefonech

Východočeské muzeum v Pardubicích na svém webu zveřejnilo novou výstavu s názvem Telegrafia – babička Tesly. Dočtete se tam o prvních telefonech a rádiích i o počátcích firmy Telegrafia. Zajímavé informace doplňují dobové fotografie.

Podívat se můžete také na Vánoční pozdrav z Pardubic. To je výstava zaměřená na oslavu vánočních svátků v historii, přehled tradičních ozdob, vykrajovátek, pohlednic i betlémů. Podívejte se, jak vypadají historické brusle, sáňky nebo lyže.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.