Tragédie na železnici

30. březen 2004

K tragédii na železnici došlo včera u obce Kostelec u Heřmanova Městce. Vlak tady srazil do kolejiště staršího muže. Přivolaná policejní hlídka muže našla se značně poraněnou hlavou. Podrobnosti k nehodě nám řekla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.

"V zemřelém byl zjištěn čtyřiasedmdesátiletý muž z Kostelce u Heřmanova Městce. Ohledáním lokomotivy vlakové soupravy složené ze dvou lokomotiv a sedmi vagónů, která projížděla kritickým místem ve dvanáct hodin a dvacet minut, byly nalezeny biologické stopy. Tělo zemřelého bylo převezeno na oddělení patologie krajské nemocnice v Pardubicích k provedení soudní pitvy. Na místě byl přítomen vyšetřující z provozní jednotky Českých drah Pardubice a vrchní inspektor regionálního inspektorátoru Českých drah České Třebové. Příčina srážky chodce s lokomotivou je v šetření kriminální policie a vyšetřování v Chrudimi."

nádraží
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.