Tři nestačí. V Holicích přibude nová sportovní hala za 35 milionů

17. leden 2018 09:33

Holice chtějí stavět novou sportovní halu. Volný pozemek v areálu městského stadionu je prý pro ni jako dělaný a sportovní veřejnost by díky ní měla získat víc možností, kde trénovat nebo si dát jen tak do těla ve volném čase. Stavba by se mohla rozjet už v polovině tohoto roku.

Původně mělo jít o lehčí tréninkovou tělocvičnu, pak ale na popud sportovců radnice začala prosazovat plnohodnotnou sportovní halu. Bude montovaná a vejít by se do ní měly dva tenisové kurty, sedm badmintonových hřišť a měla by sloužit florbalistům a futsalistům.

Řekl to místostarosta Holic Petr Bajer (Soukromníci), podle něj už stávající tělocvičny, které ve městě jsou, nestačí: „Kluby mají velké problémy. Já můžu mluvit za fotbal, kde jsem předsedou. My už třetím rokem máme obrovské problémy se umístit ve větších halách. Sokolovna je malá, to je pro naše trénování nevhodné.“ A plno má podle Bajera i tělocvična při holickém gymnáziu.

Holice chtějí podle Bajera z části využít k financování dotace. Pokud by nedopadly, je radnice připravená zaplatit stavbu z úspor a pomoci by měl také úvěr.  Do konce března má být hotový projekt a stavět by se mělo začít v srpnu. 

Ne všichni zastupitelé ale s tímto plánem souhlasí. Výhrady má například nezávislý opoziční zastupitel zvolený s podporou TOP 09 Lukáš Horský. Vadí mu, že radnice chce stavět i bez dotací a chybí mu taky analýza, jak moc jsou stávající haly vytížené.

Otazník je podle Horského i nad financováním provozu: „Pokud bychom zůstali s novou halou u stávajícího systému tak, jak je ve staré sportovní hale, kdy příjmy z pronájmu těch sportovišť jsou minimální, tak tady budeme mít druhou halu, kterou budeme dotovat.“

Jestli stavba nové tělocvičné haly dostane zelenou, o tom budou rozhodovat zastupitelé Holic v březnu.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio