Umění pochutnat si

9. září 2013

Paní Alena Černá má dva velké koníčky. Tím prvním je chov tibetských dog a druhým kulinářské umění. Obě témata jsme probrali v pořadu Máme hosty.

Takže pokud si naladíte tento díl, uslyšíte, co všechno dokáže Richard – tibetská doga žijící v domácnosti Černých. Ale potom už si budeme užívat jídla. Jak je důležité vychutnat si jeho chuť a co konkrétně můžeme vytvořit z plodů naší podzimní zahrady, na vše se ptá moderátorka Jitka Slezáková.

Umění pochutnat si

autoři: jsl , SED

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.