Univerzita Pardubice otevírá nové obory pro piloty, letecké techniky a manažery sportu

18. březen 2020 09:05

Dopravní fakulta Jana Pernera otvírá čerstvě akreditovaný profesní obor Technika, technologie a řízení letecké dopravy. Fakulta ekonomicko-správní bude poprvé přijímat nové studenty do specializace Ekonomika regionálního sportu.

Studenti nového dopravního oboru získají znalosti v teoretických disciplínách letadlové techniky, o aerodynamice, mechanice letu, teorii motorů, leteckých materiálech, technologii výroby letadel, provozu letadlové techniky, navigaci a systémů řízení letu, letecké avionice nebo přístrojových systémech letadel a údržbě letadlové techniky.

Pilot, nebo technik?

„Nový profesní program zaměřený na letectví otvíráme jako jediní minimálně v ČR. Pro letošní rok počítáme, vzhledem k výuce ve specializovaných laboratořích, s nástupem 24 nově přijatých studentů, kteří si mohou následně vybrat zaměření profesionální pilot nebo technik letadel,“ uvedl děkan Libora Švadlenka.

Nová specializace Ekonomika regionálního sportu na Fakultě ekonomicko-správní nabízí možnost získat znalosti z managementu sportovních organizací, jejich hospodaření, financování sportu, správy sportovních areálů a organizace sportovních soutěží a dalších aktivit.

„Specializace je velmi prakticky zaměřená a věříme, že i proto bude pro studenty zajímavou volbou,“ řekl děkan Jan Stejskal.

Fakultě ekonomicko-správní končí termín pro podání přihlášek do bakalářského studia už 31. března. Dopravní fakulta Jana Pernera uzavírá přihlášky 30. června. Univerzita Pardubice má celkem sedm fakult, na kterých studuje téměř 7500 studentů.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související