V Chrudimi se losují nové byty

13. březen 2003

V Chrudimi se dnes budou losovat nové byty. Na stopadesát zájemců o bydlení si touto formou rozdělí čtyřicet nových městských bytů. Místostarosta Petr Řezníček vysvětluje, proč radnice přistoupila právě na tento způsob výběru nájemníků.

"V původních nabídkách bylo více jak 400 zájemců a postupně jsme museli najít nějaký klíč, kterým chceme nebo můžeme řešit možnost účastníků v této bytové výstavbě a protože to množství bylo tak velké a kritéria nějakého jiného výběru jsme nedokázali najít a ani jsme nechtěli volit kritérium "Jsi chrudimák, nebo nejsi chrudimák", prostě to losování považujeme v tuto chvíli jako nejspravedlivější možnost toho množství lidí z hlediska možného vybrání účastníků stavebního družstva."

Chrudim
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.