V Chrudimi si lidé opět rezervují účast na mši přes internet

13. říjen 2020 10:38

Římskokatolická farnost v Chrudimi znovu zavedla internetové rezervace pro účast na bohoslužbách. Chce tak zajistit, aby na mši nebylo více než povolených deset lidí. Systém zatím funguje bez problémů, možnou kapacitu věřící nevyužili.

„Je to první den, lidé se musejí trochu rozkoukat. Starší mají možná také trochu strach,“ řekl chrudimský vikář a arciděkan římskokatolické církve Jiří Heblt. Věřící si mohou rezervovat místo nejen na bohoslužbu v hlavním kostele Nanebevzetí Panny Marie, ale také na mše v kostele svaté Kateřiny v Chrudimi nebo v blízkých Vejvanovicích.

Bohoslužba v chrudimském kostele Nanebevzetí Panny Marie (12. října 2020)

Obsazené jsou zatím jen bohoslužby v Chrudimi v neděli 18. října. Internetový systém farnost zavedla již při protiepidemických omezeních na jaře, teď ho znovu zprovoznila.

„Zachovávám všechny bohoslužby, které by normálně byly. Už jsme také jednu mši zase vysílali přes náš kanál na YouTube, budeme to dělat vždy v pátek a v neděli, abychom udrželi kontakt s lidmi,“ uvedl Heblt. Sledovanost je podle něj značná, u některých bohoslužeb byla na jaře i 2000 lidí, část z nich mši sledovala ze záznamu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související