V Moravské Třebové upraví nepřehlednou křižovatku u autobusového nádraží

9. březen 2018 09:10

Radnice v Moravské Třebové našla řešení problému s nepřehlednou a pro mnohé řidiče nebezpečnou křižovatkou u autobusového nádraží. Denně po ní projede tři a půl tisíce aut a situace už začala být neúnosná.

Silnice je úzká, nepřehledná a třeba řidiči, kteří přijíždějí po vedlejší silnici od Linhartic, často velmi dlouho čekají, než se jim podaří do křižovatky vůbec vjet.  Radnice o tomto problému ví dlouho, řešení ale prý není snadné.  Místostarosta za ČSSD Václav Mačát vysvětlil, že rozšíření křižovatky směrem do památkové rezervace není možné, v opačném směru zase pozemky patří vlastníkovi obchodního centra.

Nestačily by semafory?

Dopravní projektant semafory nedoporučuje, je to drahé a navíc by auta, která by měla červenou, tvořila v ulicích Lanškrounská a Komenského kolony. A kruhová křižovatka se do prostoru nevejde, ani po rozšíření by se tam nákladní auta a kamiony nevešly.

Moravská Třebová namaluje letos na silnici další cyklopruhy

Nové cyklopruhy v Moravské Třebové

Moravská Třebová bude mít letos další úseky vyhrazených jízdních pruhů pro cyklisty. Radnice je zřídí na Svitavské ulici hned po opravách kanalizace a vodovodu.

Po dlouhých jednáních s vlastníkem pozemku se teď podařilo uzavřít dohodu. Pomohlo v tom i hejtmanství, protože mu patří dvě silnice, které do křižovatky vedou.

Bude tedy možné křižovatku rozšířit, nejdřív ale musí město nechat opravit kanalizaci v ulicích Lanškrounské a Komenského. Pak začnou cestáři vyměňovat povrch silnic a přitom dodělají další úpravy a rozšíření tak, aby bylo místo přehlednější a lépe průjezdné. Hotovo by mělo být do roku 2020.

Křižovatka ulic Lanškrounská, Olomoucká a Čs. armády v Moravské Třebové
autoři: Josef Kopecký , PAV
Spustit audio