V Pardubickém kraji vzniklo letos nejvíc bytů za sedm let

10. prosinec 2018 08:10

Stavebníci v Pardubickém kraji dokončili od ledna do září 1211 bytů, meziročně o téměř 67 procent víc. Počet hotových bytů byl ve srovnání se stejnými obdobími v minulosti nejvyšší za sedm let. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Přetrvává trend staveb rodinných domů, v dokončených bytech převažovaly. Roste však i nabídka bytových domů, meziročně stoupla pětinásobně na 377 bytů, uvedli statistici.

Pardubicko: 2x víc bytů než vloni

Bytová výstavba vzrostla ve všech okresech. Téměř dvojnásobná byla na Pardubicku, kde stavebníci dokončili 668 bytů. V ostatních okresech se růst bytové výstavby pohyboval kolem 40 až 50 procent. Pardubický kraj je v dokončené výstavbě mezi regiony sedmý nejvyšší.

Naopak zahájená bytová výstavba klesla. Firmy či soukromníci začali stavět 1095 nových bytů. Bytové domy se staví například Na Spravedlnosti v Pardubicích. V mezikrajském srovnání se Pardubický kraj celkovým počtem zahájených bytů zařadil na třetí nejhorší pozici. Nejlepší výsledky měl Středočeský kraj, nejhorší Karlovarský kraj.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související