V zimních střediscích v Pardubickém kraji jsou dobré podmínky pro lyžování

26. leden 2024 10:40

Zimní střediska v Pardubickém kraji nabízejí dobré podmínky pro lyžování. Sjezdovky jsou otevřené na horách i v níže položených oblastech. Na některé areály však začíná doléhat obleva z posledních dní.

Kompletně v provozu je středisko v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem. K dispozici je více než deset kilometrů sjezdových tratí všech obtížností od modrých přes červené až po jednu z nejprudších černých sjezdovek v Česku. Na svazích leží 60 až 100 centimetrů sněhu. Ve vrcholových partiích je upraveno 51 kilometrů běžkařských tras.

Buková hora, Hlinsko, Peklák

Velkou část sjezdovek má v provozu také areál na Bukové hoře na Orlickoústecku. Na červenovodské straně jsou otevřené obě nejdelší, Mlýnická a Heroltická, na čenkovické Svitavská a funguje také propojení obou stran Bukové hory. Celková délka sjezdovek dosahuje téměř 5,5 kilometru, pokrývá je 50 až 120 centimetrů sněhu.

Lyžaři nemusejí jezdit jen na hory, v provozu jsou i níže položené areály. Otevřené jsou sjezdovky v Hlinsku a Hluboké u Trhové Kamenice na Chrudimsku, u Poličky na Svitavsku nebo ve středisku Peklák u České Třebové. S omezením se lyžuje v Dlouhoňovicích a Českých Petrovicích na Orlickoústecku, areál Přívrat pro silnou oblevu přerušil provoz na hlavním svahu, v provozu je lyžařská škola a dětský park.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související