Z každého rožku trošku. Tyršovy sady zaplní sborový zpěv

18. září 2020

Místo jarního festivalu v budově je tady podzimní akce pod širým nebem. Doba plná změn zasáhla taky tradiční setkání pěveckých sborů. V Pardubicích bude v sobotu 19. září venku.

„Obávali jsme se nižší návštěvnosti v KD Hronovická, kde by diváci museli sedět v rouškách. Trochu jsme riskovali s počasím, ale přeje nám. Dodržíme hygienická pravidla a doporučení včetně odstupů židliček,“ ujišťuje za organizátory Veronika Dvořáková.

Rozbouraný rytmus

Spolek pěveckých sborů Pernštýn-Ludmila-Suk, který festival pořádá, bojuje s nezvyklým kalendářem. „Pravidelně míváme vánoční sezónu, a po ní se už chystáme na jarní festival. Museli jsme ho posunout na podzim, kdy ale bývá akcí hodně. Na jaře 2021 se snad už vrátíme do starých kolejí.“

Letošní festival odstartuje v sobotu v 16 hodin s podtitulem Z každého rožku trošku. Můžete se těšit na lidovky, spirituály i klasiku. Akce se od roku 2008 většinou snaží docílit všehochuti, tedy aby tam byl zastoupený dětský, ženský, mužský i smíšený sbor.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.