Zabití kaprů bychom měli nechat na odbornících

18. prosinec 2006

Pokud je chceme mít doma ve vaně a usmrtit je těsně před Štědrým večerem, je důležité rybu zabít tak, aby netrpěla. Pokračuje Jiří Dousek ze Státní veterinární správy.

"Pověrou je při usmrcování ryb, že jejich vykrvení se provádí tak, že se bodá nožem do okolí ocasu, kde se předpokládá, že by byly velké cévy a ryba by se vykrvila. Správné usmrcení kapra nebo jiné ryby by mělo proběhnout tak, že ryba je omráčena úderem na temeno hlavy a potom jsou přeříznuty žábry, to znamená orgány, které jsou silně krveny, a dochází k rychlému vykrvení, takže ryba už neprocitne."

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:

www.rozhlasova-ebrana.cz

autor: KOC
Spustit audio