Zdravěji a rychleji do práce. K cyklistické výzvě se připojí i Pardubice

20. duben 2021 07:29

Do práce na kole. Tak se jmenuje celostátní výzva pražského spolku Automat, který se snaží motivovat obyvatele více než padesáti měst v celé republice k cestování na kole, koloběžce, pěšky nebo poklusem. Jedním z nich jsou i Pardubice.

11. ročník akce začíná na 1. května, už teď se lidé můžou do výzvy zaregistrovat. Jízda na kole je levnější, o dost zdravější, a třeba v Pardubicích většinou i rychlejší. Dostanete se přesně tam, kam potřebujete a nemusíte hledat místo a ani platit za parkování vašeho auta.

Jak se k akci přidat? Stačí si otevřít webové stránky www.dopracenakole.cz., napsat svoje jméno, místo, kde budete jezdit, zaplatit registrační poplatek a pak už si budete po celý květen jenom zapisovat své cesty nejen do práce, ale například i do přírody, na nákup nebo se psem. Výzva totiž neplatí jen pro kolo nebo koloběžku, ale i pro pěší.

Sólo, nebo v teamu

Je možné se registrovat individuálně, nebo do teamu, který si vyberete. Například ho můžete vytvořit s kamarády, s kolegy, protože podle pořadatelů právě teamový duch motivuje k lepším výkonům.

Hned po registrace zájemcům přijde domů startovací balíček - s tričkem, nálepkami, cyklonovinami a dalšími věcmi. Právě ono tričko umožní využívat nejrůznější akce, pokud v něm cyklista přijede, má například nárok na kontrolu kola, na servis kola, nebo třeba na slevu na kávu ve vybraných podnicích. Na konci května pak dojde ke slosování u těch, kteří budou mít 66 procentní pravidelnost a ti můžou vyhrát další ceny.

V první řadě jde ale hlavně o to, že někteří zjistí, že kolo je lepší dopravní prostředek než auto a začnou na něm jezdit, i když už výzva platit nebude.

Spustit audio

Související