Změny u pardubického Domu hudby: víc parkovacích míst, laviček i stromů

14. květen 2018 12:30

Pardubice rozšíří parkoviště u Domu hudby a plánují i další úpravy lokality. Konat by se tam mohly mimo jiné kulturní akce, bude tam víc laviček, lepší osvětlení.

Město má zatím studii, veřejný prostor upraví, až skončí rekonstrukce samotné budovy, což bude za dva tři roky. ČTK to řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO).

„Studie tak navrhuje doplnit okolí budovy, zejména v prostoru mezi Domem hudby a potravinářskou školou, o místa k sezení či pořádání menších venkovních vystoupení a doplněno by mělo být i stromořadí v ulici Na Hrádku a na Sukově třídě,“ řekla Dvořáčková.

Zaparkuje i autobus

Studie navrhuje jiné uspořádání parkovišť, nabídne víc míst, přibližně o čtyři desítky. Změnit by se však mohla také velikost parkoviště i jeho průjezdnost. Šikmá a podélná stání nahradí místa kolmá. Vznikne i odstavné místo pro autobusy.

„Autobusy by tak mohly bez problémů zastavovat přímo před vchodem do Domu hudby, návštěvníci by navíc měli dostatek místa jak pro výstup či nástup, tak i pro manipulaci se zavazadly,“ doplnila náměstkyně primátora.

Z Domu hudby v centru Pardubic bude moderní kulturní centrum

Budoucí vzhled foyer Domu hudby

Okna netěsní, střecha dosluhuje, v kavárně se zastavil čas. To je aktuální stav pardubického Domu hudby, který stojí na Sukově třídě skoro čtyřicet let. V někdejším sídle OV KSČ v současné době sídlí Komorní filharmonie Pardubice a také hudební konzervatoř.

Záměr revitalizace okolí Domu hudby budou schvalovat zastupitelé města na jednom z příštích jednání. Revitalizace veřejného prostoru začne po opravách Domu hudby.

„V rozpočtu máme na úpravy vyčleněno 33 milionů korun. Plánujeme vylepšit uživatelské prostředí pro návštěvníky i vystupující, vybavit sály novou technikou, ale také vyměnit dožilé rozvody. Druhým projektem bude architektonicky citlivé zateplení celé budovy, to vše v horizontu dvou, maximálně tří let,“ řekl náměstek hejtmana Roman Línek (KDU-ČSL).

zdroj: ČTK